Pareri, idei, opinii si sfaturi in alegerea unui pat pentru dormitor.

Posted by Marius 07/05/2020 0 Comment(s) Paturi cu lada pentru depozitare,Paturi Dormitoare,Saltele pat,Paturi tapitate matrimoniale,

                                                                                            Pareri, idei, opinii si sfaturi in alegerea unui pat pentru dormitor.

 

Ce trebuie sa stim inainte de a cumpara patul mult visat din dormitor ?, Ce fel de pat matrimonial ne dorim in dormitor ? Pat tapitat din piele naturala sau piele ecologica ?

Din punctul meu de vedere trebuie sa tinem cont de mult mai multe aspecte in alegerea patului din dormitor si anume :

 -Consider ca un pat cu somiera are un mare avantaj fata de varianta veche in care salteaua sta pe o foaie de PAL. De ce ? Primul motiv ar fi ca salteaua se aeriseste si nu este pericol sa mucegaiasca. Al doilea avantaj este ca lamelele din lemn stratificat ale somierei ajuta salteaua sa creeze un confort sporit somnului prin flexibilitatea pe care o au.

-Paturile tapitate din stofa sau piele au mai multe avantaje fata de cele din PAL sau fier forjat. Primul avantaj care este usor de intuit este confortul dupa care designul si nu in ultimul rand rezistenta in timp.

Apropo de rezistenta in timp, un detaliu foarte important este modalitatea de montare a patului. La majoritatea paturilor montajul se face cu holsuruburi care se infileteaza direct in material iar dupa un anumit timp patul incepe sa scartie si chiar sa se miste din incheieturi. In schimb la modelele noi si de o calitate superioara prinderea se face cu surub cu filet si piulita incastrata in pat. Marele avantaj "se poate monta si demonta de cate ori doresti fara a-si pierde rezistenta"

- Paturile tapitate din piele sau stofa pot fi dotate cu lada pentru depozitare sub saltea, cu noul sistem hidraulic de ridicare al somierei. Ai avantajul ca poti depozita pe toata suprafata saltelei.

 

 

 

Un alt criteriu foarte important de care trebuie sa tinem cont inainte de a alege patul din dormitor este confortul, care este creat 80% din calitatea saltelei si 20% din suportul de saltea sau somiera. Dupa acest criteriu din punctul meu de vedere urmeaza designul, daca atunci cand intri in dormitor patul nu te atrage nici somnul nu va fi odihnitor.

 

 

Dimensiunea camerei. Dacă vrei să potrivești un pat dublu în dormitor, dar să rămână și suficient spațiu de mișcare, lățimea si lungimea camerei este un aspect foarte important. Principalul avantaj al unui pat dublu este acela că îți oferă mai mult spațiu atât pentru o saltea mai mare, cât și pentru de depozitare daca alegi un pat cu lada. Prin urmare, dacă dimensiunea dormitorului îți permite, optează pentru un pat matrimonial dublu dacă vrei să te asiguri că ai parte de un somn linistit iar dimineata sa fii cu adevarat odihnit.

 

 

Pentru ca si confortul sa atinga cote maxime, design-erii ai inventat patul multifunctional. Asa ca au incorporat intr-un pat mai multe functii cum ar fi : masaj, sistem audio, casuta de valori, masuta rabatabila pentru laptop, mai multe sertare si spatii de depozitare etc.

 

                                                                                    Paleta cromatica in amenajarea unui dormitor modern

 

In cadrul amenajarilor moderne predomina o paleta cromatica neutra, fiind utilizate nuante de gri, crem, maro si mult alb. Acestea sunt puse in valoare de elemente contrastante negre si accente de culori puternice (in special culori primare, rosu, galben, albastru). Gama cromatica in aceleasi tonuri impreuna cu monocromia reusesc sa puna in evidenta geometria, formele si liniile caracteristice stilului modern.

 

 

Unui dormitor in stil modern nu trebuie sa ii lipseasca, in primul rand, patul care de regula trebuie sa fie tapitat cu stofa sau piele naturala. Fara detalii ornamentale, acesta poate fi chiar si sobru, deoarece restul elementelor din dormitor (cum sunt draperiile, pernele sau covoarele, pot adauga accentele de culoare incaperii.

 

 

                                                                            Amenajarea dormitorului in functie de necesitati

Pentru o amenajare cat mai corecta si pliata pe nevoile clientilor, trebuie sa tinem cont de destinatia camerei respective si varsta si personalitatea persoanelor care vor locui acolo.

Specialistii in design interior impart dormitorul in urmatoarele categorii: dormitor matrimonial (sau dormitor principal, cum este numit in ultima perioada), dormitoare pentru adolescenti, dormitoare de oaspeti (mai impersonale), dormitor de copii.

 

In cazul unei amenajari moderne a unui dormitor matrimonial, functionalitatea si confortul primeaza, punand accentul pe intimitatea necesara celor doi parteneri. Pe langa pat, piesa cea mai importanta de mobilier, vom regasi intr-un dormitor modern o mica zona de birou/ studiu sau un colt de citit, compus dintr-un fotoliu confortabil si lampa de masa sau un lampadar supradimensionat.

 

 

 

 

 

Dormitoarele cu paturi mari si suprafete generoase creeaza fundalul perfect pentru o amenajare moderna, aerisita.  Intr-o astfel de camera poate parea tentant sa alegem patul cel mai mare insa trebuie sa tinem cont de proportia generala a spatiului si sa corelam piesele de mobilier cu zonele libere.    

 

 

 

 

                                                                   

                                                                                            

 

                                                                                                   

 

                                                              Amenajarea dormitorului cu un pat neoclasic

 

 

Stilul de design de interior neoclasic are cateva caracteristici si functionalitati bine conturate care te vor ajuta sa il recunosti usor, oriunde ar fi prezent.

Liniile elegante si conceptul de lux sunt mai putin impactante decat predecesorii sai, fiind in prezent iubite pentru sarmul lor atemporal. Iti prezentam in continuare cele mai importante caracteristici ale acestui stil si cateva exemple de living si dormitoare, idei care sa te inspire in alegerea patului tapitat in stil neoclasic.

Culorile in stilul neoclasic sunt in general blande: crem, gri, albastru, galben sau verde. Liniile si accentele in negru, rosu, auriu sau argintiu sunt folosite ca pete de culoare si pentru a evidentia stilul general. O tema blanda, plina de flori, creaza un aspect elegant din podea pana in tavan.

 

                                                                                Amenajarea dormitorului cu un pat modern

 

Dormitorul modern se refera la ceva ce apartine epocii actuale, prezentului, de aceea stilul modern este usor de confundat cu stilul contemporan, cu cel scandinav sau cu minimalismul. Nu mai este practic sa pastrezi camere fara o functie clara sau sa te inconjori de obiecte inutile, dar frumoase.

Asadar, acest vibe va fi regasit si in amenajarile moderne ale dormitorului. Vom avea o dominanta a liniilor drepte si elegante, a formelor interesante. Geometria designului imbina patrate, dreptunghiuri, cercuri si cuburi intr-un rezultat echilibrat care sugereaza armonia si libertatea formei. Mobilierul este scund, cu linii suple si picioare la vedere. Sunt frecvente materialele naturale (lemn nevopsit, metal, piele, fibre naturale), dar si sinteticele si imitatiile (nylon, piele ecologica). Ferestrele nu sunt decorate.

 

 

Pentru a vedea cateva modele din domeniul paturilor de dormitor am atasat un video in acest sens.

 

Leave a Comment

Articole recente
Idei, pareri, opinii despre alegerea unui coltar de living in forma de U, in forma de L sau cu sezlong

Idei, pareri, opinii despre alegerea unui coltar de living in forma de U, in forma de L sau cu sezlong

Marius 15/09/2023 0
    Idei, pareri, opinii despre alegerea unui coltar de living in forma de U, in forma de L sau cu sezlong.                                        ...
Read More
De ce sa alegi mobila pe comanda ? avantaje

De ce sa alegi mobila pe comanda ? avantaje

Marius 16/02/2023 0
                                                              De ce sa aleg mobila pe comanda ? Care sunt avantajele ?   Mobila pe comanda reprezint...
Read More
Cum sa amenajam canapelele HoReCa intr-un - Restaurant, bar, cafenea, terasa, hotel sau pensiune ?

Cum sa amenajam canapelele HoReCa intr-un - Restaurant, bar, cafenea, terasa, hotel sau pensiune ?

Marius 29/01/2023 0
                                                      Cum sa amenajam canapelele HoReCa intr-un - Restaurant, bar, cafenea, terasa, hotel ?   Multi ...
Read More
Idei amenajari dormitoare, pareri, opinii, sfaturi

Idei amenajari dormitoare, pareri, opinii, sfaturi

Marius 30/11/2022 0
                                                                                              Idei amenajari dormitoare, pareri, opinii, sfaturi    ...
Read More
Idei de amenajari interioare dormitor si living

Idei de amenajari interioare dormitor si living

Marius 06/05/2022 0
                                                                                      Idei de amenajari interioare dormitor si living Casa ta ar treb...
Read More
Pareri, idei, opinii in alegerea canapelelor pentru living. Canapele si fotolii, coltar in forma de U sau semirotund ?. Cum sa imi

Pareri, idei, opinii in alegerea canapelelor pentru living. Canapele si fotolii, coltar in forma de U sau semirotund ?. Cum sa imi

Marius 11/10/2021 0
Pareri, idei, opinii in alegerea canapelelor pentru living. Canapele si fotolii, coltar in forma de U sau semirotund ?. Cum sa imi amenajez living-ul,...
Read More
Coltarul pentru living Favimus parte din mobila expetilor

Coltarul pentru living Favimus parte din mobila expetilor

Marius 11/11/2020 0
                                                                                              Coltarul de living Favimus parte din mobila expetilor E...
Read More
Open Chat
1
Close chat
Discuta acum cu un consultant Canapele-DDP.ro!

Start

Acest site foloseste cookies. Inainte de a continua te rugam să aloci timpul necesar pentru a citi si întelege continutul Politicii de Cookie și al Politicii de Confidențialitate. Continuand iti exprimi acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.